Sunday, July 22, 2007

ROLLING STONE' S 500 GREATEST ALBUMS

LijstjesDNA-ers opgelet. In popblad OOR kenden honderd muziekkenners (lees: deejays, producers, bloggers, & recensenten) het debuutalbum van The Velvet Underground & Nico de hoogste waarde toe als het draait om invloed, passie, schoonheid, en obsessie. Maar er worden ook kanttekeningen geplaatst.

PLANET meldt: "Gek genoeg is er geen plaat van Vaderlandse bodem te vinden in de lijst."

Nu wil ik me niet opwerpen als een beschermheilige van het nationale product, zoals Frits Spits dat voor Frank Boeien bewerktstelligt, maar waar zijn Cuby, The Nits, Spinvis, Hello Venray, Earth & Fire, Bettie Serveert, The Sheer, Daryll - Ann, en Henny Vrienten? Om maar eens een paar willekeurige voorbeelden te noemen. Worden deze 'honderd autoriteiten' gemarkeerd door grenzeloze zelfhaat? Waren er ogenblikken van spontane verstandverbijstering? Hoe het ook zij; het blijft zonde. Voor zowel onze vaderlandse hemelbestormers als mede voor OOR zelf, want juist zij zouden zich hard moeten maken voor de schoonheid die binnen onze grenzen ontkiemde (& ontkiemt). Albums als HENK of KILO van The Nits zijn wat mij betreft niet weg te denken uit the all time lijsten. Met deze wetenschap is het niet raar dat het geweten van de Neerlandse popradio, KX, zich de komende drie weekends op OOR's 'grote broer' : ROLLING STONE'S 500 GREATEST ALBUMS focust.

Tussen 12:00u en 19:00u etaleren Stenders en co in virtuele aspecten deze 500 onsterfelijken. Na de KX RADIO LIJSTENPARADE, waarover ik eind vorig jaar e.& a. heb geschreven, een nieuwe climax in het jonge bestaan van dit zonderlinge e-station.
Beatles' Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, the most important rock & roll album ever made!

Klik HIER voor de lijst & incl. de passionele popanalyses !

Op PLANET kun je de bovenste tien posities beluisteren & bekijken


500 SONGS

2 comments:

Anonymous said...

Erick de laatste der Mohicanen

Anonymous said...

Wat je zegt, die Oor lijst is beduidend minder, zonde van de nationale trots idd