Friday, January 12, 2007

Ik citeer:


'De tijd van dralen, halve maatregelen, sussende woorden, lapmiddelen en uitstel komt ten einde. Wij gaan nu het tijdperk binnen van de gevolgen daarvan.'

Winston Churchill, 1936


Middels deze uitspraak waarschuwde Churchill het Britse volk destijds voor het dreigende onweer van het nazisme. De meesten weigerden hem te geloven. Anno 2007 staan we voor een nog grotere storm. Het noodweer dat Islam heet. De paralellen zijn schrijdend: de lucht aan de horizon begint reeds gevaarlijk te verkleuren, toch halen we onze schouders ervoor op.

Zie ook: Daniela Santanchè

7 comments:

Anonymous said...

Klopt inderdaad.

Door het gebrek aan internationale steun (VN) zal de VS Irak uiteindelijk zonder resultaat (moeten) verlaten. De extra troepen (21500 man) kunnen het tij niet meer keren. Irak zal door het losbarstende interne geweld de volledige regio destabiliseren. Iran zal grip krijgen op Irak etc etc. Grote problemen dus die steeds verder zullen escaleren.
Ook Afghanistan is zo niet langer houdbaar voor de zeer beperkte internationale strijdkracht (o.a. Navo).
Dit alles kan het arrogante en laffe Europa echter helemaal niets schelen. Busch is voor de Brusselse bureaucraten een grotere dreiging dan het oprukkend islamitisch extremisme. De Europese anti-Busch/Amerika retoriek is overal aanwezig. Vol overgave verdedigt het een wetteloos en stuurloos Midden-Oosten. Ook de democraten in de VS berusten hier in.
Niemand weet dus wat er moet gebeuren, behalve dan dat er niets mag gebeuren.

Een gevaarlijke drogredenering die ons hier nog duur komt te staan..

Anonymous said...

Gelijk heb je, daarom is de vergelijking met Churchill ook goed bedacht vind ik. Natuurlijk hoorden we Pastors ook al zoiets zeggen. Ik zie het somber in maar soms denk ik dat ik de enige ben die zo negatief is. Light het aan mij?

Anonymous said...

Nee, het ligt zeker niet aan jou.

We leven nu eenmaal in moeilijke en verwarrende tijden. Het is goed dat je over de dingen nadenkt, in plaats van -volkomen hersendood- voor de buis te hangen.. (kijkend hoe die debiele dildozuigers van een BNN inteelt-schlemielen elkaar in de linkse reet jassen)

Sorry.. liet me even gaan.

Trouwens, over Pastors gesproken:
Ik mis hem. Hij is de iets meer gepolijste vorm van Wilders. Pastors heeft een beter en genuanceerder beeld van zaken dan Wilders, al heb ik veel respect voor de tomeloze passie en volharding van Wilders. Maar Wilders ontbeert de finesse en het kalme inzicht van Pastors.
Moeten die 2 niet gekoppeld worden? Dan kunnen ze samen eens het respect afdwingen dat ze verdienen.
Er moet tenslotte iets gedaan worden aan het oprukkend ideologisch geweld van links. Wouter, André en Jan kunnen dat niet bieden.

Wordt vervolgd...

Anonymous said...

tikkie overdreven mensen, ik zie het probleem niet zo

Anonymous said...

@Eva,

Zie je het echt niet of WIL je het niet zien?.

Net als jij zagen talloze Europeanen in de jaren twintig en dertig van de 20ste eeuw weinig gevaar in de opkomst van Hitler cs. Vele van deze ‘ontkenners’ bekleedden leidende en opiniebepalende posities in Europa. Deze intelligente mensen sloten (on)bewust hun ogen voor de herbewapening van Duitsland en het groeiend antisemitisme in het leven van alledag in toenmalig Duitsland. De antisemitische totalitaire boodschap van 'Mein Kampf' namen Europese leiders evenmin serieus. Chamberlain suste velen in slaap met zijn goed bedoelde, maar hopeloos naïve 'peace in our time' in 1938 in München. Ook minister-president Colijn toonde zich een ware pacifactor, geen staatsman met visie en oog voor de opkomst van een militaristisch, expansionistisch buurland. Zijn advies aan de Nederlandse bevolking: “Gaat u maar rustig slapen.”
Dat deden velen, na wreed te ontwaken op 5 mei 1940 toen Duitse troepen onze grenzen passeerden, ondanks veelvuldige beweringen van Duitse zijde dat men de neutraliteit van Nederland zou respecteren. Pas toen kozen de Britten massaal de politieke tegenstander van Chamberlain, de conservatief Winston Churchill. Dezelfde man die men om zijn alarmerende boodschap had verketterd en afgeschilderd als een grotere anti-democraat dan de nazistische leider Adolf Hitler Voor de megalomane dromen van deze tiran had Churchill hen jarenlang onvermoeibaar gewaarschuwd.

De mensen toentertijd hadden geen historisch vergelijkingsmateriaal. De huidig levende mens kan zich niet beroepen op dezelfde onwetendheid t.a.v. methoden en strategieën van totalitaire ideologieën.
Het nieuwe nazisme is het Islamfascisme, de totalitair-religieuze ideologie die zich presenteert als een religie, vergelijkbaar met het christendom of jodendom.
Volgens Islamdeskundige Daniel Pipes wacht het Westen drie mogelijke scenario’s in haar omgang met de Islam:
http://www.danielpipes.org/article/4323


Dat afdoen als "Tikje overdreven mensen, ik zie het probleem niet’ doet mij denken aan dezelfde wereldvreemde houding van politieke leiders als Chamberlain en Colijn ruim 60 jaar geleden.
Van jouw getoonde passiviteit en bijna desinteresse t.a.v. van een serieuze bedreiging van onze seculiere rechtstaat begrijp ik derhalve niets.

p.s. ik kreeg graag ongelijk in deze.

Anonymous said...

Mooi commentaar CC, whoever you are. bij ons in Utrecht trekken mensen weg vanwege de moslims, dat zegt genoeg vrees ik.

ps Erick waar blijft jouw boek over van Gogh? We wachten al bijna 2 jaar...

Anonymous said...

ik blijf erick overveen ook maar een rascist vinden